Συναγερμός στα ελληνικά σύνορα λόγω επιδημίας βρουκέλλωσης στη Βουλγαρία
Εντείνονται οι έλεγχοι από τους κτηνιάτρους στα σύνορα με τη Βουλγαρία, καθώς 24 άτομα στη γειτονική χώρα κόλλησαν από τα οικόσιτα ζώα τους βρουκέλλωση, μιας ασθένεια που μεταδίδεται από οικόσιτα ζώα.
Εντείνονται οι έλεγχοι από τους κτηνιάτρους στα σύνορα με τη Βουλγαρία, καθώς 24 άτομα στη γειτονική χώρα κόλλησαν από τα οικόσιτα ζώα τους βρουκέλλωση, μιας ασθένεια που μεταδίδεται από οικόσιτα ζώα.
Τα οχήματα που εισέρχονται στην Ελλάδα ψεκάζονται με απολυμαντικό, και οι αγρότες κλήθηκαν να κρατούν περιορισμένα τα ζώα τους όσο διαρκεί ο συναγερμός για τη ζωονόσο,ανακοίνωσε η κτηνιατρική υπηρεσία της Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τατέσσερα πρώτα ανθρώπινα περιστατικά αναφέρθηκαν νωρίς το Σεπτέμβριο σε χωριό της νότιας Βουλγαρίας, κατά τη διάρκεια επιδημίας βρουκέλλωσης σε κοπάδι με πρόβατα και κατσίκες. Οι υπόλοιποι ασθενείς μολύνθηκαν αργότερα στη γειτονική πόλη Χαρμανλί, έπειτα από άμεση επαφή με άρρωστα αιγοπρόβατα.
Το βακτήριο που προκαλεί τη νόσο μπορεί να διαπεράσει το άθικτο δέρμα και να προκαλέσει λοίμωξη, η οποία αντιμετωπίζεται με παρατεταμένη αγωγή με αντιβιοτικά. Προσβάλλει μια ποικιλία οικόσιτων ζώων, από τον σκύλο μέχρι την καμήλα μέχρι τον βίσονα, και σε σπάνιες περιπτώσεις μεταδίδεται και στον άνθρωπο.
Η ασθένεια δεν είναι εύκολο να διαγνωστεί, καθώς τα αρχικά συμπτώματα μοιάζουν με της γρίπης, και μπορεί να είναι θανατηφόρος.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.