30

Προσχηματικό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζοντας ότι η απάντηση είναι η λαϊκή συμμαχία και η ανυπακοή.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το κόμμα με όλες του τις δυνάμεις θα δράσει μέσα στο λαό, ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί έγκαιρα μια μαζική, ενωτική λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση στα νέα προαποφασισμένα, αντιασφαλιστικά μέτρα, που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επιβάλλει, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που είναι και απαιτήσεις της πλουτοκρατίας.«

Το κόμμα τονίζει ότι οι κοινωνικοί διάλογοι και η ταξική συναίνεση αποδείχθηκαν οδυνηρές παγίδες για τις εργατικές- λαϊκές ανάγκες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: «Δεν μας είπε ο κ. Μαγγίνας πού θα γίνει αυτός ο διάλογος. Εμείς του προτείνουμε να γίνει στην Πανεπιστημίου, ή στην πλατεία Συντάγματος ή στην πλατεία Αριστοτέλους.»

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι καιοι νέοι θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίον απάντησαν στο διάλογο του κ. Γιαννίτση και του κ. Σημίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ