
Κατά 1,78 φορές υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
Επιτυχημένη ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλίου κατά 1,35 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 1,78 φορές και η τράπεζα συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου.
27
Επιτυχημένη ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλίου κατά 1,35 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 1,78 φορές και η τράπεζα συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 2,4 δισ. ευρώ.
Η αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 1 νέας μετοχής για κάθε 4 παλαιές στην τιμή των 20 ευρώ.
Ο συνολικός αριθμός μετοχών που ζητήθηκε τόσο από αυτούς που άσκησαν το δικαίωμα προτίμησης όσο και από αυτούς που είχαν το δικαίωμα προεγγραφής, ανήλθε σε 120,1 εκατομμύρια μετοχές, έναντι 67,5 εκατομμύρια που είναι οι νέες μετοχές προς διάθεση.
Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα αρχίσει στο Χρηματιστήριο την προσεχή Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.
Με την αύξηση η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει σημαντικά τις δυνάμεις της, για να συνεχίσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς την ανάπτυξη των εργασιών και των μεγεθών της στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό.
Οι νέοι στόχοι της τράπεζας θα παρουσιασθούν στο νέο αναθεωρημένο Επιχειρηματικό της Σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Παράνομη προμήθεια με δικαστική βούλα
- Ευρωκοινοβούλιο: Από τις υποκλοπές στα Τέμπη: «Αυταρχισμός, συγκάλυψη και θεσμική εκτροπή»
- Euroleague: Οι ώρες που θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four – Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός