
Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει ο ΟΠΕΚ την παραγωγή πετρελαίου
Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει ο ΟΠΕΚ, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, την παραγωγή πετρελαίου, καθώς οι χώρες-μέλη του καρτέλ τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι η προσφορά είναι ικανοποιητική και επαρκεί για να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες.
27
Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει ο ΟΠΕΚ, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, την παραγωγή πετρελαίου, καθώς οι χώρες-μέλη του καρτέλ τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι η προσφορά είναι ικανοποιητική και επαρκεί για να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες.
Με το Κουβέιτ και την Λιβύη και ο εκτελών χρέη υπουργού Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, από τη Βιέννη, είπε ότι είναι πεπεισμένος πως η προσφορά αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές υπερκαλύπτει τη ζήτηση.
Το επίσημο όριο παραγωγής των χωρών του καρτέλ είναι 25,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Αυτό το ποσοστό ενίοτε παραβιάζεται, προκειμένου να καλύφθούν έκτακτες βραχυπρόθεσμες ανάγκες.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, λόγω κυρίως των εκτιμήσεων περί οικονομικής επιβράδυνσης στις ΗΠΑ, η οποία αναπόφευκτα θα περιορίσει και τη ζήτηση μαύρου χρυσού.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 25 σεντς στα 76,45 δολάρια το βαρέλι μετά από κέρδη 40 σεντς την Παρασκευή. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ σημειώνει πτώση 28 σεντς στα 74,79 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Παράνομη προμήθεια με δικαστική βούλα
- Ευρωκοινοβούλιο: Από τις υποκλοπές στα Τέμπη: «Αυταρχισμός, συγκάλυψη και θεσμική εκτροπή»
- Euroleague: Οι ώρες που θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four – Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός