Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εκατομμύρια επιβάτες επηρεάστηκαν από την απεργία στο Μετρό του Λονδίνου

Εκατομμύρια επιβάτες επηρεάστηκαν από την απεργία στο Μετρό του Λονδίνου

Με ποδήλατα, λεωφορεία ή απλώς με τα πόδια πήγαν στις δουλειές τους εκατοντάδες χιλιάδες Λονδρέζοι την Τρίτη, δεύτερη ημέρα της τριήμερης απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό. Τα τρία τέταρτα των γραμμών του Μετρό του Λονδίνου είναι εκτός λειτουργίας μέχρι και την Πέμπτη.

95

Με ποδήλατα, λεωφορεία ή απλώς με τα πόδια πήγαν στις δουλειές τους εκατοντάδες χιλιάδες Λονδρέζοι την Τρίτη, δεύτερη ημέρα της τριήμερης απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό.

Τα τρία τέταρτα των γραμμών του Μετρό του Λονδίνου είναι εκτός λειτουργίας μέχρι και την Πέμπτη.

Κάθε ημέρα χρησιμοποιούν το μετρό πάνω από τρία εκατομμύρια επιβάτες οι οποίοι αναγκάστηκαν από την απεργία να βρουν οποιοδήποτε άλλο μέσο για να μεταβούν στο προορισμό τους.

Πολλοί εξέφρασαν παράπονα για την επιλογή πελατών στα ταξί και για το ότι άλλαξαν δύο και τρεις γραμμές λεωφορείων.

Οι συνομιλίες αρχίζουν εκ νέου την Τρίτη. Για σοβαρή εξέλιξη έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου. Τα συνδικάτα ζητούν να μην γίνουν απολύσεις και επίσης διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και του συνταξιοδοτικού.

Τις προηγούμενες ημέρες τα συνδικάτα είχαν αποφασίσει να κατέβουν σε τριήμερη απεργία και στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν χαρακτήρισε την απεργία αδικαιολόγητη και ζήτησε από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις εργασίες τους το ταχύτερο.

Για αναστάτωση στη ζωή των πολιτών του Λονδίνου από μία αδικαιολόγητη απεργία μίλησε και ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον.

* Οι γραμμές που επηρεάζονται είναι οι ακόλουθες: Bakerloo, Central, Victoria, Circle, District, East London, Hammersmith & City, Metropolitan, Waterloo & City, Piccadilly.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο