30

Λάδι στη φωτιά στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για τις πυρκαγιές έριξε ο Γιάννης Μανώλης. Ο βουλευτής της ΝΔ δεν κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ για τις φωτιές στα δάση, αλλά δήλωσε ότι το κόμμα γνωρίζει τους εμπρηστές και μπορεί να τους σταματήσει.

Το νέο «θερμό» επεισόδιο είχε ως πρωταγωνιστές τον βουλευτή της ΝΔ και τη συνάδελφό του από το ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο κ. Μανώλης είπε χαρακτηριστικά: «Να βρείτε τους διαύλους και να τους πείτε να μην καίνε τη χώρα».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού, η οποία του ζήτησε να ανακαλέσει. Όταν εκείνος αρνήθηκε η Συλβάνα Ράπτη αποχώρησε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη την Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA. Η υπουργός Εξωτερικών κράτησε αποστάσεις από τον κ. Γιακουμάτο, αλλά σημείωσε ότι ο υφυπουργός Απασχόλησης δεν εννοούσε το ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, λέγοντας ότι «χρειάζεται όλοι να ηρεμήσουν», δεδομένου ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πυρκαγιών.

Δηλώσεις Ρουσόπουλου

Το θέμα έχει εξαντληθεί εδώ και ένα 24ωρο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος αναφερόμενος στο θέμα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Απασχόλησης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, και τα όσα ακολούθησαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το «εμπάργκο» του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κ. Γιακουμάτο, τόσο στην Βουλή όσο και στα ΜΜΕ, αλλά και «για δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και η ΝΔ, δεδομένου ότι ο κ. Παπανδρέου έχει πει στην Βουλή ότι η ΝΔ έχει κατακλέψει την χώρα», ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να βρεί κάτι πιο έξυπνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ