96

Στόχος κουκουλοφόρων έγιναν δύο τράπεζες την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Είκοσιπερίπου άτομα έσπασαν με ξύλα και λοστούς τις οθόνες δύο ΑΤΜ στην Εμπορική Τράπεζα, στην οδό Πανεπιστημίου 68, καθώς και τα τζάμια της εσωτερικής εισόδου.

Φεύγοντας πέταξαν έντυπα με συνθήματα συμπαράστασης για τον Γιάννη Δημητράκη. Στη συνέχεια, οι νεαροί προξένησαν φθορές στο υποκατάστημα της Eurobank στον πεζόδρομο της οδού Δώρου.

Μόλις εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς την πλατεία Κάνιγγος, όπου στην οδό Γλαύστωνος εγκατέλειψαν κουκούλες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Η Αρχές διεξάγουν έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

Εν τω μεταξύ δηλώσεις για το περιστατικό έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. «Εδώ και πολύ καιρό παρατηρείται μια πολιτική και επιχειρησιακή ανεπάρκεια της ηγεσίας και του υπουργείου και της Αστυνομίας η οποία οδηγεί στην όξυνση της του αισθήματος της ανασφάλειας των πολιτών»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ