Τα μνημεία δεν μπαίνουν σε πασαρέλα, δήλωσε ο Γ.Βουλγαράκης για τα επτά νέα θαύματα
Την αποστασιοποίηση της Ελλάδας από την ψηφοφορία για την ανάδειξη λίστας με τα επτά νέα θαύματα του κόσμου, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ακρόπολη των Αθηνών, εξέφρασε ο Γ.Βουλγαράκης. Πρόσθεσε ότι τα μνημεία δεν μπαίνουν σε πασαρέλα.
38
Την αποστασιοποίηση της Ελλάδας από την ψηφοφορία για την ανάδειξη λίστας με τα επτά νέα θαύματα του κόσμου, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ακρόπολη των Αθηνών, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.
Όταν ρωτήθηκε για την ψηφοφορία που έγινε μέσω Διαδικτύου και τα αποτελέσματά της, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε ότι «τα μνημεία δεν μπαίνουν σε πασαρέλα, όπως τα καλλιστεία».
Πρόκειται για ψηφοφορία που «δεν μας αφορά, στην οποία η συμμετοχή των κυβερνήσεων και των φορέων ήταν μηδενική. Η όλη υπόθεση δεν έχει να κάνει με την πραγματική αξία των μνημείων» είπε ο υπουργός Πολιτισμού και συνέχισε:
«Αφορά ιδιωτική εταιρεία, με υποκειμενικά ερωτηματολόγια. Εμείς καλυπτόμαστε από την δήλωση του γενικού γραμματέα της UNESCO, κ. Ματσουούρα, ότι δεν θα έπρεπε να αφήσει να πραγματοποιηθεί αυτή η ψηφοφορία» συμπλήρωσε ο κ. Βουλγαράκης.
Αποστασιοποιημένη και η Γαλλία
Η Γαλλία, κανένα μνημείο της οποίας δεν συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των επτά σύγχρονων θαυμάτων του κόσμου, κράτησε αποστάσεις από αυτήν την «ιδιωτική πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας ότι την αντιπροσωπεύει η άποψη που έχει η UNESCO για το θέμα.
«Όσον αφορά τις προτεινόμενες τοποθεσίες, η Γαλλία συμμερίζεται την άποψη της UNESCO που καταγράφει στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς 851 μνημεία, από αυτά τα 31 βρίσκονται στη Γαλλία» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πασκάλ Αντρεανί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος»
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442