«Νονό» αποκάλεσε τον πρωθυπουργό στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Με αφορμή την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης «μπαίνουν σύζυγοι και συνυφάδες σε σκηνικό που θυμίζει Μαφία».
30
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ στη διάρκεια συζήτησης ερώτησης για τις πυρκαγιές.
Με αφορμή την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης «μπαίνουν σύζυγοι και συνυφάδες σε σκηνικό που θυμίζει Μαφία».
Παράλληλα, είπε ότι η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό, ούτε η κυβέρνηση επικεφαλής και ότι ο Κ.Καραμανλής λειτουργεί ως νονός.
Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι με αυτά δεν θίγεται ο πρωθυπουργός, που δεν έχει ανάγκη επαίνων, αλλά ο ΣΥΝ. «Ουδέποτε αρχηγός ή βουλευτής τόλμησε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Παρέμβαση έκανε και ο προεδρεύων Γιώργος Σούρλας: «Δεν έχετε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να χαρακτηρίζετε έτσι τον όποιο βουλευτή, πόσο μάλλον να μιλάτε έτσι για τον πρωθυπουργό» είπε και ζήτησε από τον Αλέκο Αλαβάνο να ανακαλέσει.
Μάλιστα, ο κ. Σούρλας είπε ότι κακώς δεν αφαίρεσε το λόγο από τον Αλέκο Αλαβάνο, ενώ στο θέμα παρενέβη και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής».
Ο κ. Κακλαμάνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απαξιώνει συστηματικά τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς, ενώ σημείωσε ότι επιλέγει να πηγαίνει σε κομματικές συνάξεις και να μην έρχεται στη Βουλή.
Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είπε ότι οι συνεδριακές διαδικασίες είναι ο πυλώνας ενός δημοκρατικού κόμματος και επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε όλες τις απαντήσεις στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον Αλέκο Αλαβάνο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος είπε: «Ο κ. Αλαβάνος πήρε στην Βουλή την απάντηση που του έπρεπε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πρώην αντιπρόεδρος του Παναμά, Χοσέ Γκαμπριέλ Καρίσο, συνελήφθη με κατηγορίες για παράνομο πλουτισμό
- Ποια είναι η Tether και γιατί συσσωρεύει τόνους χρυσού που ανταγωνίζονται κυβερνήσεις;
- Γερμανία: Υπέρ μιας Ευρώπης «δύο ταχυτήτων» τάσσεται ο υπ. Οικονομικών Κλινγκμπάιλ
- Νιγηρία: Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα τζιχαντιστών στην πολιτεία Μπόρνο
- Δύο πράκτορες πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ ανακοινώνει σχέδια για την πυρηνική αποτροπή
