Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων το νέο βίντεο αστυνομικής βίας
Προκαταρτική έρευνα για το βίντεο με τον βασανισμό κρατουμένου από αστυνομικούς, το οποίο προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι σκηνές έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2004.
91
Προκαταρτική έρευνα για το βίντεο με τον βασανισμό κρατουμένου από αστυνομικούς, το οποίο προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Από το Αρχηγείο της αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι οι σκηνές έλαβαν χώρα τον Νοέβριο του 2004 στην υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Βορειοανατολικής Αττικής. Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον έξι αστυνομικοί, οι οποίοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση.
Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να τοποθετούν πάγο στα χέρια κρατούμενου και στη συνέχεια να τα χτυπούν με το κλομπ. Ένας αστυνομικός απειλεί τον κρατούμενο με πιστόλι στο κεφάλι, ενώ σε άλλο σημείο αστυνομικός τοποθετεί το κλομπ στο λαιμό του κρατουμένου και τον πιέζει στον τοίχο.
Ο κρατούμενος ήταν αλλοδαπός και είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών -συγκεκριμένα 2,2 κιλών ηρωίνης.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν βασανιστήρια στην Ελληνική Αστυνομία. Μεμονωμένα περιστατικά άσκησης βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται είναι καταδικαστέα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της συμπεριφοράς των γυναικών και ανδρών που απασχολούνται στην ΕΛ.ΑΣ.».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζήτημα εμπιστοσύνης
- Ουκρανία – Ρωσία: Σχεδόν 2 εκατ. θύματα στις τάξεις των στρατών των δυο χωρών (CSIS)
- Η εξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από το δημόσιο χρέος
- Ο πρώην αντιπρόεδρος του Παναμά, Χοσέ Γκαμπριέλ Καρίσο, συνελήφθη με κατηγορίες για παράνομο πλουτισμό
- Ποια είναι η Tether και γιατί συσσωρεύει τόνους χρυσού που ανταγωνίζονται κυβερνήσεις;
- Γερμανία: Υπέρ μιας Ευρώπης «δύο ταχυτήτων» τάσσεται ο υπ. Οικονομικών Κλινγκμπάιλ

