
Διώκεται εκ νέου ο Ερντογάν επειδή αποκάλεσε «κύριο» τον Οτζαλάν
Ποινική δίωξη εις βάρος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε δικαστήριο της Αγκυρας επειδή μιλώντας το 2000 σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας αναφέρθηκε στον ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν με την προσφώνηση «κύριος».
37
Ποινική δίωξη εις βάρος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε δικαστήριο της Αγκυρας επειδή μιλώντας το 2000 σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας αναφέρθηκε στον ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν με την προσφώνηση «κύριος».
Το ποινικό δικαστήριο της περιοχής Σίντζαν ακύρωσε προηγούμενη απόφαση της Εισαγγελίας της Αγκυρας περί αναρμοδιότητάς της να επιληφθεί της υπόθεσης.
Στις 14 Ιανουαρίου του 2000, ένα σχεδόν χρόνο μετά τη σύλληψη του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), ο κ. Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό SBS και είχε αναφερθεί στον Κούρδο ηγέτη, ειρωνικά όπως υποστηρίζεται, ως «κύριο Οτζαλάν». Εκείνη την περίοδο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.
Ο σχετικό φάκελος θα σταλεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, καθώς για να συνεχιστεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης απαιτείται η προηγούμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας του Τούρκου πρωθυπουργού.
Η δίωξη εις βάρος του Τούρκου πρωθυπουργού έρχεται ένα μόλις μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανοίγοντας την πραγματική συζήτηση
- Εκτροπή οχήματος στον Κηφισό: Eκλεισε για 45 λεπτά η κυκλοφορία
- Σενάρια στο εξωτερικό για Μπόνγκα και Ολυμπιακό
- Νέες ταινίες: Ο πιο καλοντυμένος διάβολος επέστρεψε
- Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]
- Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το Σάββατο – Πού θα χιονίσει



