Σοβαρή, αλλά αντιμετωπίσιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου
Καρκίνο του παχέος εντέρου έδειξε η βιοψία μετά την επέμβαση στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ενώ οι εξετάσεις έδειξαν και καρκίνο από ηπατίτιδα στο ήπαρ, για το οποίο οι γιατροί είπαν ότι είναι δυνητικά αντιμετωπίσιμο.
38
Καρκίνο του παχέος εντέρου έδειξε η βιοψία μετά την επέμβαση στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ενώ οι εξετάσεις στο ήπαρ έδειξαν καρκίνο από ηπατίτιδα, για τον οποίο οι γιατροί είπαν ότι είναι δυνητικά αντιμετωπίσιμος.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι γιατροί του Αρεταίειου Nοσοκομείου, κατά την εγχείριση στο παχύ έντερο αφαιρέθηκε το τμήμα εκείνο με τον όγκο. Από τη βιοψία προέκυψε ότι είχε δημιουργηθεί πολύποδας με εξαλλαγή προς αδενοκαρκίνωμα.
Με την εγχείριση, τόνισαν οι γιατροί, ο καρκίνος του παχέος εντέρου αντιμετωπίστηκε θεραπευτικά, ενώ τυχαίο εύρημα αποτέλεσε το πρόβλημα στο ήπαρ το οποίο ήταν χρόνιο και ασυμπτωματικό.
Ο όζος, που ανακαλύφθηκε τυχαία στο ήπαρ, διαγνώσθηκε ως πρωτοπαθές νεόπλασμα από ηπατίτιδα, δυνητικά αντιμετωπίσιμο, είπαν οι γιατροί.
Σύμφωνα με τον κ. Βώρο, που είναι ο γιατρός που χειρούργησε τον Αρχιεπίσκοπο, το πρόβλημα στο ήπαρ είναι ένα δυνητικά αντιμετωπίσιμο μόρφωμα και πιστεύει ότι όπως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στο παχύ έντερο θα αντιμετωπιστεί και αυτό στον κατάλληλο χρόνο και με τις κατάλληλες θεραπευτικές φάσεις.
Όσον αφορά στην παραμονή του Aρχιεπισκόπου στην εντατική, ανακοινώθηκε πως παρουσιάσθηκαν κάποια μετεγχειρητικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν συντηρητικά. Τώρα δεν υπάρχει κανένα σοβαρό μετεγχειρητικό πρόβλημα, τόνισαν οι γιατροί.
Συμπλήρωσαν μάλιστα ότι η ερχόμενη εβδομάδα πιθανόν να είναι αρκετή για την ανάρρωση του κ. Χριστόδουλου.
Ο Aρχιεπίσκοπος είναι ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του και ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.
Στο Αρεταίειο πήγε το πρωί ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατερίνα Παπουτσάκη: Χώρισε από τον Θάνο Χατζόπουλο, μετά από 16 μήνες σχέσης
- Ώρα… τελικού στη League Phase: Ο Ολυμπιακός κόντρα στον μεγάλο Άγιαξ για μια θέση στα πλέι-οφ
- «Μετωπική» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ευλογιά – Νέα παρέμβαση Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή
- Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με τον εντοπισμό των δύο σορών – Τι εξετάζει η Αστυνομία
- Ο Ντέγιαν Ραντόνιτς βρήκε νέο σύλλογο – Αναλαμβάνει ρωσικό «γίγαντα»
- Η «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου συνεχίζεται στο Θέατρο Πόρτα

