Αυξήσεις σε «παλιά και καταξιωμένα» σκευάσματα επιθυμούσαν οι φαρμακοβιομήχανοι
«Ατολμες» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) τις αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με τις ανατιμήσεις στα φάρμακα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκαν αυξήσεις σε «παλιά και καταξιωμένα φάρμακα».
71
«Ατολμες» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) τις αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με τις ανατιμήσεις στα φάρμακα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκαν αυξήσεις σε «παλιά και καταξιωμένα φάρμακα».
Η έκδοση του νέου δελτίου τιμών των φαρμάκων καταδεικνύει, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, ότι «παρόλο που ακολουθήθηκε μία διαδικασία διαφανής, αντικειμενική και αμερόληπτη, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις παραμένουν άτολμες».
«Πολλά παλαιά, καλά και καταξιωμένα φάρμακα δεν έλαβαν τις αυξήσεις που δικαιούνται με βάση το σύστημα καθορισμού τιμών που ορίζει η αγορανομική διάταξη» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, «η μη έγκριση αυξήσεων σε παλαιά και καταξιωμένα φάρμακα, τα καθιστά οικονομικώς ζημιογόνα και οδηγεί στην αντικατάστασή τους… εκτός από τις στρεβλώσεις που προκαλεί στην αγορά, συμβάλλει επίσης σε σημαντικό βαθμό στην εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι το νέο δελτίο φαρμάκων περιλαμβάνει αυξήσεις σε 413 φάρμακα και μειώσεις σε 25, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία «με τις αυξομειώσεις των τιμών προκύπτει όφελος 1.440.000 ευρω για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλισμένους».
«Αυτή είναι η ουσία» τόνισε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας ότι «τα φάρμακα, των οποίων οι τιμές μειώνονται, είναι τα φάρμακα ευρείας κατανάλωσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442