30

Την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκριναν οι μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας.

Η έγκριση του δανείου έγινε κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης, η οποία σχεδιάζει νέες εμπορικές συνεργασίες με ξένες εταιρείες, πέραν αυτών που έχουν ήδη συναφθεί με τις Arla (Δανία) και Emmi (Ελβετία).

Η διοίκηση κράτησε κλειστά τα χαρτιά της, όσον αφορά σε επιμέρους λεπτομέρειες των επιδιωκόμενων εμπορικών συνεργασιών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις δεν αποκλείεται να ολοκληρωθούν ακόμη και φέτος.

Η συνεργασία της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας με την Arla, βάσει της οποίας η πρώτη παράγει φέτα για λογαριασμό της δεύτερης, άρχισε να εφαρμόζεται από τα μέσα Απριλίου και αναμένεται να αποτυπωθεί θετικά στα μεγέθη της ελληνικής εταιρείας.

Στη γενική συνέλευση δεν εκπροσωπήθηκε η Vivartia ΑΒΕΕ, η οποία διεκδικεί το 21% της ΜΕΒΓΑΛ.

Αλλωστε, είναι σχετικά πρόσφατη η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ να μην εγκρίνει τη μεταβίβαση των μετόχων των παιδιών της Μαίρης Χατζάκου στη Vivartia.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ