Οι δικαστικοί υπάλληλοι λένε «όχι» σε παράταση του ωραρίου
Η πρόταση των εισαγγελικών λειτουργών του Αρείου Πάγου να επεκταθεί το ωράριο των ποινικών δικαστηρίων ως τις 7:00 μμ βρίσκει την άρνηση και των δικαστικών λειτουργών. Επικαλούνται τον ήδη υπερβολικό φόρτο εργασίας τους και την έλλειψη υποδομών.
88
Μετά τους δικηγόρους, ούτε οι δικαστικοί υπάλληλοι επιθυμούν την επέκταση του ωραρίου των ποινικών δικαστηρίων ως τις 7:00 μμ. Αυτό ανακοίνωσαν την Παρασκευή σχετικά με την πρόταση που είχαν διατυπώσει στις αρχές της εβδομάδας οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, τα δικαστήρια έχουν μεγάλα προβλήματα ελλείψεων σε προσωπικό και υλικές υποδομές που παραμένουν άλυτα παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις του κλάδου. Και προσθέτουν, ότι αν επιλυθούν αυτά τα ζήτημα θα επιταχυνθεί και η απονομή δικαιοσύνης.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι επικαλούνται και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας τους και σημειώνουν ότι δεν θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με επιπλέον έργο.
Η πρόταση του Αρείου Πάγου ζητούσε την παράταση του ωραρίου με σκοπό την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι λειτουργοί του Αρείου Πάγου με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο σύλλογος είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτό το ενδεχόμενο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- H Amazon προχωρά σε ακόμα 16.000 απολύσεις εν μέσω κούρσας για την ΑΙ
- Η ΚΕΔΕ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων με ενός λεπτού σιγή
- Κακοκαιρία Kristin: Τι ξέρουμε για το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα
- Λεωφορείο με μαθητές συγκρούστηκε με βαν στη Χαλκιδική – Τρεις τραυματίες
- Το άλλο το ανέκδοτο με τον Δημητριάδη σας το είπα;
- Εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: «Όλοι έλεγαν ότι μυρίζει στο εργοστάσιο – Δεν θα το καταθέσουν γιατί φοβούνται»