88

Άρχισε ήδη η παραγωγή του νέου αεροσκάφους της Boeing, του Dreamliner 787, σύμφωνα με ανακοίνωση του εξέδωσε την Τρίτη η εταιρεία.

Το νέο μοντέλο, που είναι μεσαίου μεγέθους με δυνατότητα μεταφοράς 330 επιβατών. Φέρεται μάλιστα σαν ανταγωνιστικό του A350 της Airbus.

Για την κατασκευή του Dreamliner εφαρμόζονται νέες μεθόδοι ταχύτερης παραγωγής. Το κυρίως σώμα του είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αυτό το καθιστά πιο ελαφρύ από άλλα μοντέλα αεροσκαφών που είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο.

Τμήματά του παράγονται στην Ιαπωνία, την Ιταλία και σε εργοστάσια της Boeing στις ΗΠΑ. Η τελική συναρμολόγηση θα γίνεται στην έδρα της Boeing στο Έβερετ της Ουάσινγκτον.

Η Boeing έχει ήδη δεχτεί 568 παραγγελίες από 44 αεροπορικές εταιρείες. Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις προγραμματίζονται για τον Αύγουστο ενώ οιπαραδόσεις θα αρχίσουν μετά τον Μάιο του 2008.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters