43

Με ομογενείς στην Αυστραλία συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έφτασε αργά το απόγευμα (τοπική ώρα) στο Σίδνεϊ, προερχόμενος από τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή, σε σύντομη ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση που είχε με ένα ξεχωριστό κομμάτι του Ελληνισμού, «μια κοινότητα των Ελλήνων, που αποδεικνύει την έμφυτη δημιουργικότητα, την έμπνευση και την εργατικότητά της και που κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να προκόψει εντυπωσιακά προσφέροντας πολλά, τόσο στη μητέρα πατρίδα, όσο και στην Αυστραλία».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οι Έλληνες της Αυστραλίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων και δημιουργούν γέφυρες φιλίας, διατηρώντας αλώβητη την ελληνική ταυτότητα, τις πολιτιστικές παραδόσεις και τη γλώσσα μας.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην αμφίδρομη σχέση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, καθώς και στο ρόλο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία συμβάλλει στην προώθηση κοινών στόχων.

«Οι υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, η μεταλαμπάδευση των παραδόσεων είναι πολύ σημαντικά ζητήματα» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι διακρίνεται ως δύναμη δημοκρατίας, ειρήνης, διεθνούς συνεργασίας, σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σταθερός γνώμονας είναι η ενότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων, η συνεργασία όλων όπου και αν βρίσκονται, η ενότητα του απανταχού Ελληνισμού, η συνένωση των δυνάμεων και ο συντονισμός των προσπαθειών μας.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας μας και την ενίσχυση του οικουμενικού Ελληνισμού» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ