
Eντός της εβδομάδος ξεκινούν τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό προς Αιγάλεω
Εντός της εβδομάδος ξεκινούν τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό από το Μοναστηράκι έως το Αιγάλεω, η οποία θα εξυπηρετεί περίπου 80 χιλιάδες επιβάτες ημερησίως. Με τη λειτουργία των τριών νέων σταθμών θα αλλάξει ριζικά η εικόνα σε πολλές περιοχές της Αθήνας.
30
Εντός της εβδομάδος ξεκινούν τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό από το Μοναστηράκι με κατεύθυνση το Αιγάλεω, η οποία θα εξυπηρετεί περίπου 80 χιλιάδες επιβάτες ημερησίως. Με τη λειτουργία των τριών νέων σταθμών θα αλλάξει ριζικά η εικόνα σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.
Η διαδρομή Αιγάλεω-Σύνταγμα θα καλύπτεται σε επτά λεπτά, ενώ τα δυτικά προάστια της Αθήνας θα συνδέονται απευθείας με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό προς το Αιγάλεω καθυστέρησε σημαντικά λόγω δυσεπίλυτων αρχαιολογικών, τεχνικών και συμβατικών προβλημάτων, ενώ ανέκυψαν και οικονομικά ζητήματα.
Η λειτουργία των τριών νέων σταθμών αλλάζει πλέον δραστικά την εικόνα σε υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως ο Ελαιώνας.
Oι εργοταξικοί χώροι θα αναπλαστούν, στο Αιγάλεω θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για 450 Ι.Χ. αυτοκίνητα και στο σταθμό του Ελαιώνα για 500 Ι.Χ., ενώ τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στους δύο σταθμούς αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο