Ρεκόρ στη δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης του οίκου Sothebys
Το ποσό ρεκόρ των 10,9 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης στον οίκο Sothebys, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον από ιδιώτες και εταιρείες. Κορυφαίο έργο της δημοπρασίας «Το Λιμάνι του Βόλου τη Νύχτα» του Κωνσταντίνου Βολανάκη.
38
Το ποσό ρεκόρ των 10,9 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης στον οίκο Sothebys, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον από ιδιώτες και εταιρείες, οι οποίοι οδήγησαν τις τιμές σε επίπεδα πολύ πάνω από τις προσδοκίες πριν από τη δημοπρασία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Sothebys, η δημοπρασία πέτυχε το συνολικό ποσό των 10.994.082 ευρώ, δηλαδή 6,75 εκατ. ευρώ πάνω από τη χαμηλότερη εκτίμηση για τη δημοπρασία και σχεδόν 5 εκατ. ευρώ πάνω από την υψηλότερη εκτίμηση.
Είναι μακράν το υψηλότερο συνολικό ποσό που πέτυχε ποτέ δημοπρασία ελληνικής τέχνης από κάθε οίκο δημοπρασιών. Το δεύτερο υψηλότερο συνολικό ποσό που συγκέντρωσε ποτέ δημοπρασία αυτού του είδους ήταν 7,3 εκατ. ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε στη δημοπρασία του οίκου Sothebys στο Λονδίνο το Νοέμβριο του 2006.
Κορυφαίο έργο της δημοπρασίας ήταν «Το Λιμάνι του Βόλου τη Νύχτα» του Κωνσταντίνου Βολανάκη, που πωλήθηκε για 952.000 ευρώ έναντι της αρχικής εκτίμησης για 115.000-176.000 ευρώ. Το λάδι σε καμβά, που ήταν το κορυφαίο έργο της δημοπρασίας, έκανε νέο ρεκόρ για τον καλλιτέχνη, ο οποίος είναι μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής τέχνης, και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 360.000 ευρώ.
Συνολικά σημειώθηκαν 27 νέα ρεκόρ, ενώ επετεύχθησαν ιδιαίτερα υψηλές τιμές και συγκεκριμένα για έργα των Κωνσταντίνου Παρθένη, Θεόδωρου Βρυζάκη και Γεωργίου Μπουζιάνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)



































































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442