Απόπειρα αποπροσανατολισμού καταλογίζει στον Σ.Τσιτουρίδη το ΠΑΣΟΚ για τα ομόλογα
Τίποτα απ ό,τι συμβαίνει μετά το 2004 δεν έχει καμία ομοιότητα ή αναλογία με οποιοδήποτε παρόμοιο χειρισμό στην περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Π.Ευθυμίου καταγγέλλοντας ως αποπροσανατολιστική την απόπειρα Τσιτουρίδη να κάνει συγκρίσεις στο θέμα της διαχείρισης της περιουσίας των Ταμείων.
38
«Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά, ρητά και απόλυτα, ότι τίποτα απ ό,τι συμβαίνει μετά το 2004 δεν έχει καμία σύγκριση, ομοιότητα ή αναλογία με οτιδήποτε παρόμοιο χειρισμό στην περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων.
Αναφερόμενος στην πρακτική επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι επενδύσεις γίνονταν σε σταθερά εγγυημένα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που επέτρεψε -όπως είπε- την άνοδο των αποθεματικών των ταμείων από 3 δις ευρώ το 1993 στα 26 δις ευρώ το 2004.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιφάσκει, καθώς άλλοτε λέει ότι επί των ημερών της τα έσοδα των Ταμείων αυξήθηκαν κατά 30% και άλλοτε κατά 42%. Επίσης, την κατηγορήσε για συγκάλυψη, καθώς δεν αποκαλύπτει πώς από το 2004 και μετά «διαμορφώθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για ένα σύστημα που περιελάμβανε τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης και στηρίχθηκε στην έκδοση από το 2005, για πρώτη φορά, των σύνθετων δομημένων προϊόντων, τα οποία ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε στις 20 Μαρτίου 2007 επικίνδυνα και για τα οποία ο κ. Δούκας έλεγε ότι αν γνωρίζαμε δεν θα επιτρέπαμε στα ταμεία να αγοράσουν;».
Επιπλέον δήλωσε ότι «αυτά τα επικίνδυνα προϊόντα συνοδεύτηκαν από ένα σύστημα ενδιάμεσων, ένα δίκτυο προμηθευτών και από πρωτοφανείς παγκοσμίως προμήθειες».
Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ομολογήσει την αλήθεια λέγοντας: «Κάθε προσπάθεια, όπως ο σημερινός αποπροσανατολισμός του κ. Τσιτουρίδη, να συζητιούνται άλλα προσκρούει στο κενό. Ούτως ή άλλως και οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες θα αποδοθούν και η αλήθεια θα λάμψει σε όλη την έκταση και σε όλο το βάθος αυτής της ιστορίας».
Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι «όλο αυτό το πλέγμα έχει αποκαλυφθεί σε ένα μικρό του τμήμα, χάρις στην καταγγελία που έγινε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποκαλύψει κάτι που δεν μπορούσε πια να συγκαλύπτει». Πρόσθεσε ότι «δεν ειναι τυχαίο ότι ενώ όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν πως 24 ταμεία εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση, οι κ.κ. Αλογοσκούφης, Τσιτουρίδης και Καραμανλής ψελλίζουν μόνο μια λέξη, το ΤΕΑΔΥ».
Ακόμη, είπε ότι την Τρίτη ο κ. Τσιτουρίδης ανέβασε τις απώλειες των Ταμείων την περίοδο 1999 – 2003 σε 3,46 δις ευρώ, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης προσδιόρισε τις απώλειες των ταμείων σε 1,6 δις ευρώ. «Αυτό δεν δείχνει μόνο την πλήρη αναξιοπιστία τους, δείχνει ότι όσα αναφέρονται δεν αφορούν μια πραγματικότητα, αλλά την κατασκευή των εντυπώσεων από τους δύο συμμέτοχους και συνυπεύθυνους υπουργούς, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από πάνω τους το οργανωμένο σχέδιο που οδήγησε στην λεηλασία των ταμείων» είπε ο κ. Ευθυμίου.
Στα χρόνια της ΝΔ η περιουσία των ασφαλιστικών οργανισμών αυξήθηκε κατά 42%. Σε συγκεκριμένα ζητήματα όπου και αν υπάρχουν ευθύνες θα αναβρεθούν και θα αποδοθούν, δήλωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης απαντώντας στον Πέτρου Ευθυμίου. κ. Τσιτουρίδης σημειώνει επίσης τα συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσίασε κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε και που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και στις μεγάλες ζημιές που όπως είπε υπέστη η περιουσία των Ελλήνων ασφαλισμένων. Καταλαβαίνω απόλυτα την αμηχανία του κ. Ευθυμίου, κατέληξε ο Σάββας Τσιτουρίδης, περιμένω απαντήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν στις νοκ-άουτ φάσεις των διοργανώσεων που μετέχουν
- Champions League: Δείτε όλα τα ζευγάρια των πλέι οφ
- Champions League: Την Παρασκευή 30/1 μαθαίνει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλό στα πλέι οφ
- Πάουελ: «Δεν έχω τίποτα για εσάς σήμερα»
- UEFA Ranking: Προ των «πυλών» της πρώτης 10άδας η Ελλάδα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού
- Champions League: Τελική βαθμολογία και αποτελέσματα, 18ος ο Ολυμπιακός μετά τον θρίαμβο
