37

Η Αιθιοπία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της σκότωσαν περίπου 200 ισλαμιστές ενόπλους τις τελευταίες δύο ημέρες στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις.

Από την πλευρά τους οι αντάρτες κατέρριψαν με ένα ελικόπτερο της Αιθιοπίας στο αεροδρόμιο της πόλης, ενώ ρουκέτες έπληξαν ένα νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 12 χιλιάδες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μόνο αυτήν την εβδομάδα στη Σομαλία.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων από την αρχή του Φεβρουαρίου στη Σομαλία έχει ξεπεράσει τις 57 χιλιάδες πολίτες, όπως ανέφερε στον Τύπο ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας, Ουίλιαμ Σπάιντλερ.

Συνολικά περίπου 400 χιλιάδες πολίτες έχουν εκτοπιστεί εντός της χώρας, ενώ πολλές δεκάδες χιλιάδες έχουν φύγει από τη Σομαλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ