
Νόμιμες οι μετατάξεις στη ΔΕΗ, έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου
Νόμιμες έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμόν 4/2007 απόφασή της, τις μετατάξεις που γίνονται στη ΔΕΗ και δεν προσκρούουν στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αναφέρονται στην καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη.
71
Νόμιμες έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμόν 4/2007 απόφασή της, τις μετατάξεις που γίνονται στη ΔΕΗ και δεν προσκρούουν στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αναφέρονται στην καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη.
Στην απόφαση της Ολομέλειας ΑΠ υπογραμμίζετα ότι η ένταξη του έκτακτου προσωπικού της ΔΕΗ στο μόνιμο προσωπικό της πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού της ΔΕΗ, με βάση τον τίτλο σπουδών και την κατηγορία, και όχι στην κατώτερη των τυπικών προσόντων κατηγορία, στην οποία αρχικά προσλήφθηκαν στη ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι αντίθετη εισήγηση είχε κάνει στην Ολομέλεια ο εισαγγελέας ΑΠ Γ.Σανιδάς.
Ο Αρειος Πάγος εξέτασε την περίπτωση εργάτριας της ΔΕΗ, η οποία μονιμοποιήθηκε ως εργάτρια, αλλά απασχολήθηκε ως διοικητική υπάλληλος, καθώς είχε απολυτήριο Λυκείου. Δικαστικά η εργαζόμενη στη ΔΕΗ ζήτησε αναδρομικές διαφορές των αποδοχών της για το διάστημα που παρέμεινε στην κατηγορία των εργατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέες ταυτότητες: Πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας – Τα δικαιολογητικά
- Σακελλαρίδης: Ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για τον θεσμικό κατήφορο – Ο Γεωργιάδης εξαπολύει ψεύδη για την Ευρωπαία Εισαγγελέα
- Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δήμων για τα αδέσποτα ζώα – Τι μπορείτε να κάνετε, αν αδιαφορούν οι φορείς
- Κρήτη: Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο – 20χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/4): Δράση με Ολυμπιακό στη Euroleague και ΑΕΚ στο Conference
- Νίνο: Η επανασύνδεση με τη Ζόζεφιν και πόσο κοντά είναι ο γάμος του ζευγαριού
