Καταληκτική ημερομηνία για αποχώρηση από το Ιράκ θέτει και η Γερουσία των ΗΠΑ
Ένα ακόμα πλήγμα δέχθηκε η πολιτική Μπους στο Ιράκ μετά την απόφαση της Γερουσίας να θέσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Ανάλογη πρόταση έχει ήδη εγκρίνει και η Βουλή των Αντιπροσώπων.
30
Ένα ακόμα πλήγμα δέχθηκε η πολιτική Μπους στο Ιράκ μετά την απόφαση της Γερουσίας να θέσει συγκεκριμένη ημερομηνία (τον Μάρτιο του 2008) για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Ανάλογη πρόταση έχει ήδη εγκρίνει και η Βουλή των Αντιπροσώπων με 218 ψήφους υπέρ έναντι 212 κατά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές είχαν επιχειρήσει να περάσουν ανάλογη πρόταση από το Σώμα, ωστόσο, ηττήθηκαν.
Αυτή τη φορά, όμως, οι συσχετισμοί δυνάμεων άλλαξαν. Έτσι, 50 γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για ορισμό καταληκτικής ημερομηνίας, έναντι 48 που την καταψήφισαν.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στο Σώμα, Χάρι Ριντ, δήλωσε ότι η ψηφοφορία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο. «Με την ψηφοφορία αυτή, η Γερουσία δίνει στους στρατιώτες μας όλα όσα χρειάζονται στη μάχη, αλλά και μια συγκεκριμένη στρατηγική άξια των θυσιών τους» είπε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει:
«Ο πρόεδρος πρέπει να αλλάξει πορεία και το Σώμα τού δίνει μια ευκαιρία για να το πράξει».
Η πρώτη αντίδραση από το Λευκό Οίκο ήλθε διά στόματος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Ντάνα Περίνο: «Ο πρόεδρος είναι εξαιρετικά απογοητευμένος από το γεγονός ότι η Γερουσία συνεχίζει μια πορεία με έναν νόμο που στο τέλος ο Τζορτζ Ο. Μπους θα εμποδίσει με βέτο».
Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα του κόμματος για την προεδρία το 2008 δήλωσε ότι ο ορισμός καταληκτικής ημερομηνίας απλώς θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους αντάρτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτζώκας: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το ρόστερ μας»
- Χαμός στο Ολντ Τράφορντ με πορεία και συνθήματα κατά των Γκλέιζερ (vids)
- LIVE: Παναθηναϊκός – Κηφισιά
- «Δεν είμαι πιόνι κανενός» – Η Σίντνεϊ Σουίνι ξεκαθαρίζει αν είναι μια MAGA Barbie
- Κουτσούμπας: Δυναμώνουν οι αναταράξεις στο εσωτερικό της ΕΕ – Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός υπονομεύει τα θεμέλια του ΝΑΤΟ
- Ποτάμια λάσπης στα στενά της Σαντορίνης – Η κακοκαιρία σφυροκοπά το νησί
