38

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Παλαιοκρασσά προκάλεσε δημοσίευμα του Εθνους, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην διοικητής της ΔΕΗ σχεδίαζε τη δημιουργία τράπεζας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της «Ακρόπολις» Γιώργο Αποστολίδη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τράπεζα με την επωνυμία «Synergy Βank» θα λειτουργούσε ως τράπεζα-πλυντήριο για τα ομόλογα των Ταμείων.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο της αίτησης, που επρόκειτο να κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι δύο άνδρες θα κατείχαν ηγετικές θέσεις στην τράπεζα, ενώ ενεργό ρόλο θα έπαιζαν και άλλα στελέχη της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις».

Στην αίτηση υπάρχει αναλυτική αναφορά στα βιογραφικά τους και στο επιχειρησιακό πλάνο της τράπεζας. Ο κ. Παλαιοκρασσάς θα είχε τη θέση του προέδρου και ο κ. Αποστολίδης τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παλαιοκρασσά, ο οποίος επιβεβαίωσε μεν τα σχέδια για τη δημιουργία νέας τράπεζας, αρνήθηκε όμως ότι θα λειτουργούσε ως «πλυντήριο» για τα ομόλογα.

Χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα είπε πως πρόκειται για συκοφαντίες και αναίσχυντες ακροβασίες.

Για το θέμα ερωτά τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ