
Ένα βήμα πιο κοντά η συμφωνία συγχώνευσης Barclays – ABN Amro
Συμφωνία για μερικές αρχικές συγχωνεύσεις, έκλεισε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας Barclays και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ABN Amro, βάζοντας τα πρώτα θεμέλια σε μία συναλλαγή που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη στον τραπεζικό κλάδο.
27
Συμφωνία για μερικές αρχικές συγχωνεύσεις, έκλεισε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας Barclays και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ABN Amro, βάζοντας τα πρώτα θεμέλια σε μία συναλλαγή που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη στον τραπεζικό κλάδο.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η νέα εταιρεία θα ηγείται από τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή που θα ορίσει η Barclays και ο πρόεδρος θα επιλεγεί από το ΔΣ της ABN Amro, σύμφωνα με ανακοίνωση των τραπεζών. Τα κεντρικά γραφεία θα εδρεύουν στο Αμστερνταμ, τη βάση της ABN Amro.
Barclays και ABN Amro θα αποτελούν την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο με συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των 160 δισ. δολαρίων, αφήνοντας πίσω την JPMorgan Chase. Οι διαπραγματεύσεις της συγχώνευσης εξελίσσονται σταδιακά, ωστόσο οι τράπεζες επανέλαβαν ότι αυτές βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.
Οι μετοχές της νέας τράπεζας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και οι συζητήσεις για τη συμφωνία θα αρχίσουν με τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας και της Ολλανδίας.
Την Τρίτη, οι μετοχές της ABN Amro σημείωσαν άνοδο 3,5% στο επίπεδο-ρεκόρ των 31 ευρώ, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 59 δισ. ευρώ.
Οι μετοχές της ABN Amro είχαν φέτος τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 72 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 26%. Οι μετοχές της Barclays σημείωσαν άνοδο 3,7%στις 702 πένες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο