GP Αυστραλίας 2007: Νίκη-θρίαμβος για K.Raikkonen και Ferrari
Ο Iceman επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά μετά το GP Ιαπωνίας του 2005, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι το νέο αφεντικό στην Ferrari.
Β.Κιούσης
Την δέκατη νίκη της καριέρας του και την πρώτη με τα χρώματα της Ferrari πέτυχε σήμερα, Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αυστραλία ο Kimi Raikkonen.
Ο Φινλανδός οδηγός ο οποίος ξεκίνησε από την pole position οδήγησε τον αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκειά του αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Fernando Alonso που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της McLaren-Mercedes ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο δεύτερος οδηγός της βρετανικής ομάδας, Lewis Hamilton.
Τέταρτος, σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον οδηγό της McLaren-Mercedes, τερμάτισε ο N.Heidfeld με BMW-Sauber ενώ ο G.Fisichella έφερε το μονοθέσιο της Renault στην πέμπτη θέση μπροστά από την δεύτερη Ferrari του F.Massa.
Τους δύο βαθμούς της έβδομης θέσης κατέκτησε ο Nico Rosberg με Williams ενώ την βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσε ο Ralf Schumacher με Toyota.
Από τους 22 οδηγούς που βρέθηκαν στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα της χρονιάς τερμάτισαν οι 17, καθώς εγκατέλειψαν οι C.Albers (Spyker), S.Speed (Toro Rosso), R.Kubica (BMW-Sauber), D.Coulthard (Red Bull) και A.Wurz (Williams).
Στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Οδηγών ο K.Raikkonen έχει 10 βαθμούς έναντι 8 του F.Alonso, ενώ ακολουθούν οι L.Hamilton (6), N.Heidfeld (5), G.Fisichella (4), F. Massa (3), N.Rosberg (2) και R.Schumacher (1).
Στους κατασκευαστές η McLaren-Mercedes προηγείται με 14 βαθμούς έναντι 13 της Ferrari. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η BMW-Sauber με 5 και ακολουθούν η Renault με 4 βαθμούς, η Williams με 2 και η Toyota με 1 βαθμό.
Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Μαλαισία σε τρεις εβδομάδες, την Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου 2007.
auto.in.gr
- Μόνος στο Σπίτι: Ρεκόρ για το επετειακό γιγαντιαίο σπίτι από τζίντζερμπρεντ των ΜακΆλιστερ
- Xmas movies: Γιατί οι ταινίες των γιορτών μας κάνουν χαρούμενους;
- Η Βενεζουέλα προετοιμάζεται για αμερικανική εισβολή εδώ και… 20 χρόνια
- Εργασιακή ευημερία: Τέσσερις τάσεις που θα αναδιαμορφώσουν το εργατικό δυναμικό το 2026
- «Οι Έμποροι της Χαράς»: 5 οικογένειες πωλητών χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Νέα Υόρκη σε ντοκιμαντέρ
- Σπάνιες γαίες – Η αγαπημένη φράση του Τραμπ και το 2025 με δυο λέξεις



