«Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ παρά τις αντιδράσεις», τόνισε ο Ολμέρτ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε.Ολμέρτ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συνεχίσει να διοικεί το Ισραήλ παρά το γεγονός ότι δεν είναι δημοφιλής. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις καταλληλότερη να τον διαδεχθεί ως πρόεδρος του κόμματος θεωρείται η Τ.Λίβνι.
91
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συνεχίσει να διοικεί το Ισραήλ παρά το γεγονός ότι δεν είναι δημοφιλής. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις καταλληλότερη να τον διαδεχθεί ως πρόεδρος του κόμματος η Τζίπι Λίβνι.
Αιτία της πτώσης της δημοτικότητας του Ισραηλινού πρωθυπουργού θεωρείται ο ατυχής χειρισμός του όσον αφορά τον πόλεμο στον Λίβανο με την Χεζμπολάχ πέρυσι το καλοκαίρι. Από τότε έχουν αυξηθεί οι φωνές που τον καλούν σε παραίτηση.
Ο Ε.Ολμέρτ παραδέχθηκε την Πέμπτη σε διάσκεψη μελών του κόμματός του, ότι είναι ένας μη δημοφιλής πρωθυπουργός, αλλά τόνισε πως «αν και είμαστε στα μέσα της περιόδου κυνηγιού, λυπάμαι που θα απογοητεύσω τους επικριτές μου: βρίσκομαι εδώ για να καθοδηγήσω». Ο Ολμέρτ υπεραμύνθηκε επίσης των αποφάσεών του σχετικά με τον πόλεμο στο Λίβανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιευμάτων, επιτροπή που διορίστηκε από την κυβέρνηση για να καταλογίσει ευθύνες σχετικά με τον πόλεμο, τελικά καταλογίζει ευθύνες και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυξάνοντας έτσι τα σενάρια που μιλούν για πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, καταλληλότερη για να ηγηθεί του κόμματος του Καντίμα είναι η Τζίπι Λίβνι, πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, εάν ο Ολμέρτ εξωθηθεί σε παραίτηση. Οι δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι το Λικούντ, το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κατάφερε να αυξήσει τη δύναμή του σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στις 7 Μαρτίου, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών υπερισχύουν του Ολμέρτ εκτός από τον Νετανιάχου, ο Εχούντ Μπαράκ, πρώην πρωθυπουργός και αυτός, και ο Αμι Αγιαλόν, απόστρατος ναύαρχος.
Σε περίπτωση που ο Ολμέρτ ολοκληρώσει τη θητεία του, οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters
- Η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό (pic)
- Ολυμπιακός: Η 11άδα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ (pic)
- Ο Εμπαπέ ισοφάρισε ρεκόρ των Μέσι, Ρονάλντο
- Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
- Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»
- Αγγελική Νικολούλη για τους τρεις μήνες από τον θάνατο της μητέρας της: «Στείλε ένα σημάδι από εκεί πάνω»
