Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάλεξη του Τίτου Πατρίκιου στο πλαίσιο του Megaron Plus

Διάλεξη του Τίτου Πατρίκιου στο πλαίσιο του Megaron Plus

Ο Τίτος Πατρίκιος, ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της μεταπολεμικής Ελλάδας, θα δώσει διάλεξη την Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ποιητής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάσος Βαγενάς.

92

Στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί στις 19 Μαρτίου τη διάλεξη του Τίτου Πατρίκιου και προσκαλεί το κοινό σε έναν κόσμο που υφαίνεται με το νήμα του ποιητικού λόγου.

Η διάλεξη του Τίτου Πατρίκιου, ενός από τους σημαντικότερους ποιητές της μεταπολεμικής Ελλάδας, εντάσσεται στον κύκλο «Η ελληνική ποίηση σήμερα», που ξεκίνησε με τον Νάνο Βαλαωρίτη και συνεχίζει με σημαντικούς εκπροσώπους της ποίησης, όπως ο Κώστας Στεργιόπουλος, η Κική Δημουλά, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και ο Μάρκος Μέσκος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ποιητής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάσος Βαγενάς, ο οποίος έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί ολόκληρο τον κύκλο της ποίησης. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της διάλεξης θα κάνει ο διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης και συνεργάτης της France Culture, Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Ο Τίτος Πατρίκιος ήταν πρόεδρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2004, ενώ από την Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι σήμερα ασχολείται αδιάκοπα με τα κοινά. Ως προσωπικότητα συνδυάζει πάντα αρμονικά την εγρήγορση του ποιητή με την ενεργό δράση του πολίτη, ενώ παραμένει πάντα δημιουργικός. Από τον «Χωματόδρομο του 1954» ως την «Αντίσταση των γεγονότων» του 2000 καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τα κοινωνικά – πολιτικά θέματα της Ελλάδας, ενώ υπηρετεί με συνέπεια τα ιδεώδη που σηματοδότησαν τη ζωή και την τέχνη του.

Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου αρνείται τις βεβαιότητες. Στοχάζεται, αμφιβάλλει, υποψιάζεται, αναθεωρεί και εξελίσσεται. Ο λόγος του εκφράζεται μέσα από ένα πολύμορφο στοχαστικό τοπίο. Αγαπημένα του θέματα είναι η Ιστορία και η βιογραφία, τα φανερά και κρυφά μονοπάτια τους. Ο σπάνιος πλούτος του έργου του κρύβει εκτός από ασυνήθιστους τόνους, απροσδόκητες ανατροπές.

Η διάλεξη του Τίτου Πατρίκιου στο Μέγαρο Μουσικής ξεκινάει στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου και η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, των οποίων η διανομή ξεκινάει στις 6 μμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σελίν Ντιόν: Η εντυπωσιακή τόπλες φωτογράφιση της για τη Vogue

Η διάσημη τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη, παρά τα σοβαρά προβλήματα με τηυ υγεία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024