Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πτώση των μετοχών έχει φτάσει -προς το παρόν τουλάχιστον- στο τέλος της. Τα κέρδη από τις αρχές του έτους εξανεμίστηκαν στη μεγαλύτερη υποχώρηση από το 2003.
27
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πτώση των μετοχών έχει φτάσει -προς το παρόν τουλάχιστον- στο τέλος της.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,38% στις 3.648,69 μονάδες.
Ο Stoxx 600 έχει σημειώσει απώλειες 5,3% από τις αρχές του έτους, χάνοντας όλα τα φετινά κέρδη.
Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα καταγράφει τις υψηλότερες απώλειες από τον Μάρτιο του 2003, όταν έγινε η εισβολή στο Ιράκ.
Περίπου 1,5 τρισ. δολάρια έχουν χαθεί στις διεθνείς αγορές από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν μία μεγάλη πτώση στο κινεζικό χρηματιστήριο έδωσε το σύνθημα για μαζικές ρευστοποιήσεις.
Η ελβετική εταιρεία εύρεσης εργασίας Adecco ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη για το 2006, ενώ και η βελγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Belgacom ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία και τον δείκτη τιμών παραγωγού στην ευρωζώνη.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 6.146 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,63% στις 5.492,81 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,49% στις 6.673,10 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,35% στις 17.217,93 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: Το σημείο της τραγωδίας [βίντεο]
- Ο φυλακισμένος Ιμάμογλου προκαλεί τον Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τώρα
- «Βιβλική» καταστροφή στη Μαδαγασκάρη: Ο κυκλώνας Gezani άφησε πίσω 40 νεκρούς – Κατευθύνεται προς τη Μοζαμβίκη
- NBA: Το All-Star ξαναγράφεται
- Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις
- Ποιο είναι το μυστικό της επιδεξιότητας των ελεφάντων; Τα μουστάκια τους

