Νέες διαψεύσεις από κυβερνητικά στελέχη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Για το κοινοβουλευτικό έργο με ορίζοντα έως το καλοκαίρι, συζήτησαν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής. Δεν συζητήσαμε για εκλογές, δήλωσε η κ. Μπενάκη. Τα περί εκλογών αποτελούν πολιτικό κουτσομπολιό, δήλωσε η κ. Πετραλιά. «Δεν έχουν καμία βάση», συμφώνησε ο κ. Αντώναρος.
43
Για το κοινοβουλευτικό έργο των προσεχών μηνών συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Συνεννοηθήκαμε για το κοινοβουλευτικό έργο των αμέσως προσεχών μηνών, κλείσαμε κάποιες ημερομηνίες και συζητήσαμε για την πορεία του νομοθετικού έργου» δήλωσε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του Κοινοβουλίου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Μπενάκη ανέφερε «τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι το κοινοβουλευτικό έργο είναι προγραμματισμένο. Από εκεί και πέρα θα έχουμε νέα συνάντηση για το επόμενο διάστημα».
Σε άλλη ερώτηση εάν μετά θα διεξαχθούν εκλογές, η κ. Μπενάκη είπε ότι το θέμα αυτό «ούτε συζητήθηκε, ούτε αφορά τον πρόεδρο της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής προγραμματίζει την τετραετία του».
«Έχουμε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν κάποια που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση, ενώ υπάρχει σε εκκρεμότητα η προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθεί η δεύτερη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Τέλος, σε ερώτηση εάν θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η κ. Μπενάκη απάντησε πως «δεν είναι δικό μου θέμα αυτό».
Εν τω μεταξύ, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ.Π.Πετραλιά δήλωσε: «Η εκλογολογία βλάπτει τον πολιτικό μας βίο και όλες αυτές οι συζητήσεις δεν συνιστούν παρά ένα πολιτικό κουτσομπολιό. Η κυβέρνηση έχει πολύ βαριά ατζέντα και πολλά πράγματα να κάνει, αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό πρέπει να τα υλοποιήσουμε».
Παράλληλα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως η «θέση της κυβέρνησης για τις εκλογές είναι ξεκάθαρη» και σημείωσε ότι «όσοι θέλουν να ασχολούνται με την εκλογολογία μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν έχει καμία βάση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Έπος: Ο Μεντιλίμπαρ καθαρίζει το χιόνι πριν την προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία (pics, vid)
- Κούλλης Νικολάου: Αποχαιρετά τον αδερφό του που έφυγε από τη ζωή
- ΚΚΕ: Παρέμβαση στην ΕΕ «για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της Βιολάντα»
- Καιρός: «Μην πανικοβάλλετε τον κόσμο» – Διαφωνεί ο Ζιακόπουλος με τον συναγερμό για την Kristin
- Άγιαξ – Ολυμπιακός: Το MEGA κυρίαρχος της τηλεθέασης
- Τουρκία: Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με το Ιράν και διεκδικεί ρόλο μεσολαβητή με τις ΗΠΑ