Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται τώρα ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι
Νέες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος απήγγειλε την Δευτέρα η γενική εισαγγελία της Ρωσίας, εις βάρος του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ιδρυτή του πετρελαϊκού ομίλου Yukos. Νωρίτερα τις ίδιες κατηγορίες απηύθυνε και στον συνεργάτη του Πλάτον Λεμπέντεφ.
91
Νέες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος απήγγειλε την Δευτέρα η γενική εισαγγελία της Ρωσίας, εις βάρος του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ιδρυτή του πετρελαϊκού ομίλου Yukos. Νωρίτερα τις ίδιες κατηγορίες απηύθυνε και στον συνεργάτη του Πλάτον Λεμπέντεφ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «παράλογες» χαρακτήρισε τις νέες κατηγορίες η δικηγόρος του Χοντορκόφσκι, Καρίνα Μοσκαλένκο.
Ο Κονσταντίν Ρίβκιν, δικηγόρος του Λεμπέντεφ, δήλωσε: «Η γενική εισαγγελία θεωρεί εγκληματικές όλες τις δραστηριότητες της Yukos, τη δημιουργία της, την εξόρυξη πετρελαίου, τις πωλήσεις της».
Ο Χοντορκόφσκι και ο συνεργάτης του καταδικάστηκαν το 2005 σε οκτώ χρόνια φυλάκισης.
Με τις νέες κατηγορίες οι άνδρες αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να αυξηθεί η ποινή τους, κάτι που θα έβαζε τέλος στις ελπίδες τους να αφεθούν νωρίτερα ελεύθεροι, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ιράν: Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από τις δηλώσεις Τραμπ για επιδίωξη συμφωνίας με την Τεχεράνη
- Το Ιράν θα χρειαστεί να ξεπεράσει τη δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ για να διεξαχθούν συνομιλίες, λέει ο Αραγτσί
- Βενεζουέλα και Δομινικανή Δημοκρατία αποκαθιστούν τις προξενικές υπηρεσίες και τις αεροπορικές συνδέσεις
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών