
Σε επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές μετά τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για τη γρίπη των πτηνών, Σπυρίδων Κυριάκης, με αφορμή τα κρούσματα σε Βρετανία και Ουγγαρία.
30
Σε αυστηρή επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για τη γρίπη των πτηνών, Σπυρίδων Κυριάκης, με αφορμή τα κρούσματα σε Βρετανία και Ουγγαρία.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι από το Νοέμβριο τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα βιοασφάλειας στη χώρα μας, καθώς επίσης και το πρόγραμμα επιζωοτιολογικής διερεύνησης, με αρνητικά μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Ο κ. Κυριάκης είπε ότι την Τρίτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες η μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο.
Όπως επεσήμανε, είναι πολύ θετική η εμπειρία που αποκτήθηκε στη χώρα μας από την επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου την περασμένη χρονιά, αφού δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα σε άνθρωπο ή εκτροφή, σε αντίθεση μάλιστα με τις γειτονικές και άλλες χώρες της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Δυτική Οχθη: Ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι για την έγκριση ανοικοδόμησης άλλων 34 οικισμών από το Ισραήλ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια το Artemis II – Αίσιο τέλος για την δεκαήμερη αποστολή
- Ουγγαρία: Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει την οικονομία της εάν εκλεγεί ο Ορμπαν
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή