Αραβικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Νέα διάσταση στην υπόθεση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δίνει η πρόθεση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Ομάν, Oman Oil Company, να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο έργο.
27
Νέα διάσταση στην υπόθεση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δίνει η πρόθεση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Ομάν, Oman Oil Company, να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο έργο.
Το ενδιαφέρον για τον αγωγό, το οποίο εκδηλώθηκε μέσω του ομώνυμου επενδυτικού κεφαλαίου, έγινε γνωστό στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα βουλγαρική αντιπροσωπεία.
Oι Βούλγαροι αξιωματούχοι είχαν επαφές με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας του Ομάν, Aχμέντ μπιν Αμπντουλναμπί Mακί, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενεργειακών Πόρων του αραβικού κράτους.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο BTA, επ ευκαιρία της επίσκεψης γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον της Oman Oil Company να επενδύσει και στην κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις βουλγαρικές -ή άλλες γειτονικές- ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και να συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής στο έργο του πυρηνικού σταθμού του Μπέλενε.
Εξάλλου, ο κ. Mακί και ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Οβτσάροφ, υπέγραψαν συμφωνία για την αμοιβαία προστασία και ενθάρρυνση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας. Πέραν της απευθείας αναφοράς στον σταθμό του Μπέλενε, ο κ. Mακί γνωστοποίησε την πρόθεση του Ομάν να εξετάσει την πιθανότητα χρήσης εγκαταστάσεων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. Όπως είπε, η ασφαλής λειτουργία πυρηνικών αντιδραστήρων στη Βουλγαρία για περισσότερα από 30 χρόνια θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην εφαρμογή αυτής της ιδέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαλαμίνα: Το στοιχείο «κλειδί» στη δολοφονία της 62χρονης 34χρόνια μετά
- Έξαλλος ο Μάικ Τζέιμς: Ξέσπασμα με ατάκες για πληρωμές Μονακό και Παναθηναϊκό
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
