Καμία θέση με επιρροή για την ομάδα της Ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η νεοσυσταθείσα ομάδα της άκρας δεξιάς δεν απέσπασε καμία θέση με επιρροή στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς όλοι οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί συνενώθηκαν εναντίον της. Πάντως, θα λάβει χρηματοδότηση καθώς εγκρίθηκε επισήμως ως πολιτική ομάδα.
51
Η νεοσυσταθείσα ομάδα της άκρας δεξιάς δεν απέσπασε καμία θέση με επιρροή στις επιτροπές της Ευρωβουλής για το υπόλοιπο της θητείας του Σώματος, καθώς όλοι οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί συνενώθηκαν εναντίον της. Πάντως, θα λάβει χρηματοδότηση καθώς εγκρίθηκε επισήμως ως πολιτική ομάδα.
«Πήραν τα λεφτά τους, αλλά έχασαν κάθε εξουσία» δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωβουλής για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που αποκαλείται «Ταυτότητα, Παράδοση, Κυριαρχία», μεταδίδει το Reuters.
Θεωρητικά η ομάδα των ακροδεξιών κομμάτων θα μπορούσε να λάβει δύο θέσεις αντιπροέδρου σε ισάριθμες επιτροπές στη βάση της κατανομής των θέσεων με τρόπο αναλογικό. Όμως σύσσωμες οι άλλες πολιτικές ομάδες καταψήφισαν.
Έτσι απορρίφθηκαν αμφότερες οι υποψηφιότητες της Ρουμάνας Βιόριτσα Μόϊσουκ για θέση αντιπροέδρου στην επιτροπή για τον Πολιτισμό και του Λούκα Ρομανιόλι για θέση αντιπροέδρου στην επιτροπή για τις Μεταφορές.
Πάντως, η ομάδα θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 50.000 για κάθε μέλος καθώς εγκρίθηκε ως πολιτική ομάδα μετά από έρευνα για τη νομιμότητά της.
Την κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι επτά Γάλλοι ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου, οι πέντε Ρουμάνοι ευρωβουλευτές του Κόμματος της Μεγάλης Ρουμανίας, οι τρεις Βέλγοι Φλαμανδοί ευρωβουλευτές, ο Αυστριακός (του κόμματος του Χάιντερ) Αντρέας Μέλτσερ, ο Βρετανός Ασλεϊ Μόουτ, ένας Βούλγαρος ευρωβουλευτής και τέλος δύο Ιταλοί εκ των οποίων η μία είναι η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι, Αλεσάντρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Mobility training: Η προπόνηση – ορισμός της ευεξίας
- Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν σπάνιες γαίες στη διάρκεια θαλάσσιας αποστολής σε μεγάλος βάθος
- Ο νέος ΚΟΚ «δαγκώνει» αλλά δεν είναι πανάκεια
- «Κατέρρευσε» το σχέδιο για ξενοδοχείο Trump International στο βομβαρδισμένο Generalštab του Βελιγραδίου
- Ας βάλουμε τέλος στο doomscrolling – Μας γεμίζει με στρες και απαισιοδοξία
- Eπιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: «Πασχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, χωρίς υποστήριξη»

