Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ
Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΗ, έπειτα από την πρόσφατη παραίτηση του Δημήτρη Μανιατάκη αλλά και την αποχώρηση από τη θέση του προέδρου Κ.Κυριακόπουλου.
27
Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, αναπληρώνοντας το κενό που άφησε η πρόσφατη παραίτηση του Δημήτρη Μανιατάκη, καθώς και η αποχώρηση του Κ.Κυριακόπουλου από τη θέση του προέδρου.
«Συναντήθηκα, σήμερα, με τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και του πρότεινα να αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., ύστερα και από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο κ. Αθανασόπουλος, διακεκριμένος ακαδημαϊκός, με σημαντική και πετυχημένη διαδρομή στη διοίκηση μεγάλης πολυεθνικής επιχείρησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποδέχθηκε την πρόταση αυτή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας.
Ο κ. Αθανασόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe ως τον Ιούλιο του 2006, είναι ένα από τα πλέον ικανά επιχειρηματικά στελέχη στην Ελλάδα. Το όνομα του είχε κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά στις αλλαγές στην κορυφή της ΔΕΗ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της πλειοψηφίας για την εκλογή του, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας Ο κ. Αθανασόπουλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα αμέσως μετά την έκφραση γνώμης από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού.
Σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο της ΔΕΗ Κώστα Κυριακόπουλο, ο κ. Σιούφας αφού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην Επιχείρηση ανακοίνωσε ότι «θα αξιοποιηθεί σε άλλη, υψηλής σημασίας κυβερνητική θέση, συνεχίζοντας την προσφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας».
Ο κ. Αθανασόπουλος συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, ο οποίος τον συνεχάρη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών


