Η ασπιρίνη προλαμβάνει την εκδήλωση του άσθματος
Λονδίνο: Η λήψη ασπιρίνη κάθε δεύτερη μέρα μπορεί να είναι ένας τρόπος πρόληψης εκδήλωσης του άσθματος, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
Λονδίνο: Η λήψη ασπιρίνη κάθε δεύτερη μέρα μπορεί να είναι ένας τρόπος πρόληψης εκδήλωσης του άσθματος, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
Ερευνητική ομάδα του Νοσοκομείου Brigham and Women της Μασαχουσέτης με επικεφαλής τον Τομπάιας Κουρθ σχεδίασε τη μελέτη έτσι ώστε να δει αν η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, πράγμα το οποίο και τελικά απεδείχθη ότι ισχύει.
Παρακολουθώντας λοιπόν το δείγμα των 22.000 ενηλίκων ατόμων, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι εκτός από τη μείωση των εμφραγμάτων κατά 44%, εκείνοι που έπαιρναν και μικρές δόσεις ασπιρίνης κάθε δεύτερη μέρα μείωναν τον κίνδυνο εκδήλωσης άσθματος κατά 22%.
Οι ερευνητές αποδίδουν τον συσχετισμό στην δράση της ασπιρίνης κατά της φλεγμονής. Δεν υπαινίσσονται ότι η ασπιρίνη βελτιώνει τα συμπτώματα στους πάσχοντες από άσθμα. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρό βρογχοσπασμό σε μερικούς ασθενείς που υποφέρουν από άσθμα.
Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι ένας στους πέντε ασθενείς με άσθμα κινδυνεύει να εκδηλώσει επικίνδυνη αντίδραση στην ασπιρίνη, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που παλαιότερα υπολόγιζαν οι ειδικοί.
health.in.gr
- Περίπου 1.500 άτομα έχουν αιτηθεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τα ΗΑΕ
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο που θα εκλεγόταν νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν
- Τάκης Λαμπρίας: Επίκαιρες σκέψεις για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους
- Αγωνιστές GLP-1: Δεύτερο χάπι αδυνατίσματος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα
- Μέση Ανατολή: Δραματικές στιγμές Ελλήνων ναυτικών ενώ πέφτουν πύραυλοι δίπλα τους – Εξετάζεται η προέλευση του βίντεο
