91

Ως άτοπο απέρριψε το Πακιστάν τον ισχυρισμό του εκπροσώπου των Ταλιμπάν, Μοχαμάντ Χανίφ, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας παρέχουν προστασία στο μουλά Ομάρ.

Ο Χανίφ, ο οποίος συνελήφθη στο Αφγανιστάν, είχε δηλώσει ότι ο καταζητούμενος αρχηγός των Ταλιμπάν, μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ, δεν ηγείται της αντίστασης στο Αφγανιστάν, αλλά έχει βρει καταφύγιο στην πόλη Κουέτα στο Πακιστάν, υπό την προστασία των κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών (ISI).

«Είναι μια απολύτως παράλογη και γελοία δήλωση» είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Πακιστάν, Σαουκάτ Σουλτάν, αποδίδοντάς την σε εξαναγκασμό. Κατηγόρησε επίσης τις αρχές του Αφγανιστάν ότι δεν παρείχαν αποδείξεις από την ανάκριση του Χανίφ.

Ο πρώην επικεφαλής της ISI Χαμίντ Γκιούλ απέρριψε και εκείνος τους ισχυρισμούς του Χανίφ, χαρακτηρίζοντάς τους ως «απόλυτη ανοησία», ενώ αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο απερχόμενος διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζον Νεγκρoπόντε, δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα αναδιοργανώνεται από το Πακιστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters