51

Τέσσερις εργαζόμενοι σε πυρηνικό σταθμό της δυτικής Ιαπωνίας ήλθαν σε επαφή με σημαντική ποσότητα νερού με ίχνη ραδιενέργειας. Η διαχειρίστρια εταιρεία βεβαίωσε πως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία τους, ούτε και τίθεται ζήτημα περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Το περιστατικό συνέβη στο σταθμό Τακαχάμα της Kansai Electric Power Co, στη δυτική περιφέρεια του Φουκούι το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια τακτικής επιθεώρησης σε ώρα που η μονάδα βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Kansai Electric έθεσε εκ νέου σε λειτουργία τον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 στην έτερη μονάδα της Μιχάμα, έπειτα από διακοπή μεγαλύτερη των δύο ετών εξαιτίας του χειρότερου δυστυχήματος σε πυρηνικό εργοστάσιο στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Στο δυστύχημα του Αυγούστου του 2004 βρήκαν το θάνατο πέντε εργαζόμενοι από διαρροή καυτού νερού και ατμού από σπασμένο αγωγό της πυρηνικής μονάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press