51

Ιδιαίτερα ανήσυχη για την έξαρση της βίας που αποδίδεται σε ακροδεξιά στοιχεία δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ και απευθύνει έκκληση στους Γερμανούς και στα πολιτικά κόμματα της χώρας να επιδείξουν το απαιτούμενο θάρρος και να σταθούν απέναντι σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη βία.

«Είναι προφανές ότι ανησυχώ για την έξαρση της βίας από τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές» δήλωσε η Μέρκελ στο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Η Γερμανία σκοπεύει να εκθέσει το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ την τρέχουσα περίοδο.

«Η εξτρεμιστική βία απ όπου κι αν προέρχεται δεν είναι σε καμιά περίπτωση αποδεκτή. Η κυβέρνηση αυξάνει τις προσπάθειες της για να την αντιμετωπίσει» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο αριθμός των εγκλημάτων που αποδίδονται σε ακροδεξιά στοιχεία στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά 20% με 8.000 επιθέσεις τους πρώτους έξι μήνες του 2006, σύμφωνα μετά τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της αστυνομίας.

«Χρειαζόμαστε λίγο θάρρος απ όλα τα πολιτικά κόμματα για να αντισταθούμε με σθένος, και στην κυβέρνηση προσπαθούμε εντατικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλήμα» συνέχισε η Ανγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει να επικροτήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που επέδειξαν θάρρος και αντέδρασαν και παρενέβησαν στην εξτρεμιστική βία. Αυτοί κάνουν το σωστό και πρέπει να ενθαρρύνουμε κι άλλους να προσεγγίσουν το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο» επισήμανε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters