27

Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς η άνοδος των μετοχών εταιρειών του κλάδου ορυχείων και μεταλλείων αντισταθμίζει τις απώλειες των εταιρειών του πετρελαϊκού κλάδου που ακολουθούν τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,39% στις 3.728,99 μονάδες.

Τα αποτελέσματα των εταιριών BP και Μarks & Spencer απογοήτευσαν τους επενδυτές, με τις μετοχές τους να υποχωρούν 1,99% και 0,97% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου ορυχείων και μεταλλείων καταγράφουν κέρδη, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του χαλκού αλλά και άλλων εμπορευμάτων.

Για φέτος, οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση 8,6% στα κέρδη των εταιρειών του δείκτη Stoxx 600. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αύξηση των εταιρικών κερδών.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,24% στις 6.208,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,63% στις 5.553,38 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,75% στις 6.656,99 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο Nikkei 225 έκλεισε στις 17.237,77 μονάδες με κέρδη 0,86%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ