Ξεκινά την ανοιξη η μεταφορά των γλυπτών του Ιερού Βράχου στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως
Την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει και το καλοκαίρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των γλυπτών του Ιερού Βράχου από το παλαιό μουσείο της Ακρόπολης στο Νέο Μουσείο, όπου και θα εκτίθενται στο μέλλον. Πρώτα απ όλα θα μεταφερθούν τα γλυπτά από τον Παρθενώνα.
43
Την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει και το καλοκαίρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των γλυπτών του Ιερού Βράχου από το παλαιό μουσείο της Ακρόπολης στο Νέο Μουσείο, όπου και θα εκτίθενται στο μέλλον.
Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για περίπου 1.000 αντικείμενα τεράστιας αισθητικής και αρχαιολογικής αξίας και η μελέτη για τη μεταφορά τους εκπονείται αυτό το διάστημα από τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Ζάμπα, συνεργάτη για πολλά χρόνια του Μανόλη Κορρέ.
Kαθοριστικό ζήτημα για τον κ. Ζάμπα θεωρείται η ασφάλεια των εκθεμάτων. «Πρέπει να γνωρίζεις πώς θα αποσυνδέσεις το κάθε έκθεμα από τη θέση του, πώς θα το απελευθερώσεις από τη βάση του και πώς θα το εγκιβωτίσεις» τονίζει, σημειώνοντας πως αναζητά τις καλύτερες δυνατές λύσεις, «οι οποίες όμως δεν είναι ανεξάρτητες από όλες τις παραμέτρους εν γένει».
Η μελέτη του πρέπει να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Mαρτίου. Ωστόσο, φαίνεται να κλίνει περισσότερο προς ένα σύστημα τριών γερανών, παρά προς τη μεταφορά σε μέσο σταθερής τροχιάς, που θα απαιτούσε χώρο στα νοτιοανατολικά της Aκροπόλεως.
Έτσι, όπως όλα δείχνουν, τρεις γερανοί θα μεταφέρουν τα αρχαία αντικείμενα. O ένας θα τα παραλαμβάνει από το υφιστάμενο μουσείο, επάνω στον βράχο, θα κινείται σε ημικύκλιο και θα τα «παραδίδει» στον δεύτερο από τον οποίο θα τα παίρνει ο τρίτος και θα τα αποθέτει στην ταράτσα του νέου μουσείου Aκροπόλεως.
Tα πρώτα που θα μετακινηθούν και που θα παρουσιαστούν στο κοινό επίσης πρώτα, θα είναι τα γλυπτά από τον Παρθενώνα, που θα φύγουν την άνοιξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442