
«Εντός της εβδομάδας» η εκτέλεση των συγκατηγορουμένων του Σαντάμ
Ζήτημα λίγων ημερών είναι πλέον η εκτέλεση των δύο συγκατηγορούμενων του Σ.Χουσεΐν. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Την αντίθεσή του στις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου με την εκτέλεση του Σαντάμ εξέφρασε και ο Τ.Μπλερ.
30
Ζήτημα λίγων ημερών φαίνεται να είναι πλέον η εκτέλεση των δύο συγκατηγορούμενων του Σαντάμ Χουσεΐν, σύμφωνα με νέες δηλώσεις της ιρακινής κυβέρνησης. Ο εκπροσωπός της ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του: «Οι εντολές για την εκτέλεση της ποινής έχουν ήδη υπογραφεί και είναι έτοιμες να εφαρμοστούν. Απομένουν ορισμένα ζητήματα να ρυθμιστούν, ώστε να εκτελεστούν.»
Υπενθυμίζεται ότι σε θάνατο καταδικάστηκαν ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ Χουσεΐν, Μπαρζάν Ιμπραήλ αλ Τικρίτι και ο πρώην αρχιδικαστής Αουάντ Χάμεντ αλ Μπάντερ.
Έκκληση στην ιρακινή κυβέρνηση απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ενώ θέση στην εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν πήρε σήμερα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.
Συνεργάτες του είπαν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου με τις τελευταίες στιγμές πριν την εκτέλεση του τέως προέδρου του Ιράκ.
Στη Βαγδάτη, η κυβέρνηση, δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται για το θέμα, ωστόσο, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και τη μνήμη των θυμάτων του καθεστώτος Σαντάμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους οι εφοριακοί που κατηγορούνται για «φακελάκια» – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης


