27

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού και ενεργειακού κλάδου.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,56% στις 4.491,67 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 355,7 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχει γενικότερη αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία το 2007, καθώς οι κινήσεις επέκτασης των δεικτοβαρών ελληνικών τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Τουρκίας αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν φέτος» δήλωσε στο Reuters ο Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στην Market Χρηματιστηριακή.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 20, ενισχύθηκε κατά 0,77%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE MID 40, σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASEsmallcap 80, παρουσίασε άνοδο 0,75%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 136 ενισχύθηκαν, 115 υποχώρησαν και 131 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ