
Ύστατο χαίρε των Αμερικανών στον πρώην πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ. Στην ομιλία του, ο νυν πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του Φορντ: «Γιάτρεψε πληγές και έφερε ηρεμία στη χώρα» είπε.
30
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ. Στην ομιλία του, ο νυν πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του Φορντ: «Γιάτρεψε πληγές και έφερε ηρεμία στη χώρα» είπε.
Στην τελετή έδωσαν το «παρών» οι πρώην πρόεδροι Τζίμι Κάρτερ και Μπιλ Κλίντον, η πρώην Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν, δεκάδες βουλευτές και γερουσιαστές.
«Με τον πρόεδρο Φορντ η Αμερική βρήκε τον άνδρα, του οποίου ο χαρακτήρας και η ηγεσία έφεραν ηρεμία και επούλωσαν πληγές σε μια από τις πλέον κρίσιμες στιγμές στην ιστορία του έθνους μας» τόνισε ο νυν πρόεδρος.
Ο Τζέραλντ Φορντ απεβίωσε λίγο πριν το τέλος του 2006 σε ηλικία 93 ετών. Ήταν ο μοναδικός μη εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία, καθώς παρέλαβε την εξουσία από τον Ρίτσαρντ Νίξον μετά το σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ».
Ο Φορντ μάλιστα ήταν αυτός που απάλλαξε των κατηγοριών τον προκάτοχό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους οι εφοριακοί που κατηγορούνται για «φακελάκια» – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης


