Δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία ο Ρομάνο Πρόντι
Την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει το 2011 δεύτερη πενταετή θητεία στην πρωθυπουργία της Ιταλίας εξέφρασε ο Ρομάνο Πρόντι, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται σε πτώση, εν όψει σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.
37
Την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει το 2011 δεύτερη πενταετή θητεία στην πρωθυπουργία της Ιταλίας εξέφρασε ο Ρομάνο Πρόντι, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται σε πτώση, εν όψει σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.
«Αποφεύγω τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς αλλά πιστεύω ότι πέντε χρόνια είναι αρκετά» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η δημοτικότητα του κ. Πρόντι, ο οποίος εξελέγη πρωθυπουργός τον περασμένο Απρίλιο σημειώνει κάμψη μετά το «σφικτό» προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνησή τους για το 2007, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και την ώθηση της ανταγωνιστικότητας της ιταλικής οικονομίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και περιορισμό της γραφειοκρατίας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι για επενδύσεις να μπορούν «να ανοίγουν μία εταιρεία μέσα σε μία ημέρα». Υποσχέθηκε τέλος μεταρρυθμίσεις για τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, τονίζοντας ότι «κανένας τομέας δεν μπορεί να προστατευτεί από τον ανταγωνισμό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο άνδρες για τις δολοφονίες δύο γυναικών
- O «die hard» Ολυμπιακός, οι τρεις πρωταγωνιστές και το «δώρο» του Μουκουντί
- Ευαγγέλου στη Λεωφόρο, Τσακαλίδης στo Παγκρήτιο – Κατσικογιάννης στο Αστέρας – Ολυμπιακός για τη Super League
- Συνταγματική αναθεώρηση για «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» – Προϋπολογισμοί λιτότητας, χτύπημα στη μονιμότητα και τα ΑΕΙ
- «Πίσω από ποιες λέξεις θα κρύψετε αυτό που είπατε για να δικαιολογηθείτε;»: Η οργισμένη αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη
- Συρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χασάκα – Αναμένεται η έλευση των κυβερνητικών δυνάμεων
