
Χρήση χημικών όπλων από το Ισραήλ καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι
Ισραηλινή χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων και απεμπλουτισμένου ουρανίου στα Παλαιστινιακά Εδάφη κατήγγειλε ο Παλαιστίνιος υπουργός Περιβάλλοντος Αμπού Σόφια στο πλαίσιο συνόδου στο Αλγέρι, λέγοντας πως το Ισραήλ αρνείται τη διεξαγωγή ερευνών από διεθνείς φορείς.
51
Ο Παλαιστίνιος υπουργός Περιβάλλοντος κατήγγειλε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα και απεμπλουτισμένο ουράνιο στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Μιλώντας στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος των αραβικών χωρών στο Αλγέρι, ο Γιουσέφ Αμπού Σόφια επισήμανε πως «αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια εκτός Παλαιστίνης κατέδειξαν ότι το Ισραήλ προχώρησε στη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων και απεμπλουτισμένου ουρανίου στα Παλαιστινιακά Εδάφη».
Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι μετέφερε μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων χημικών προϊόντων στο εσωτερικό των Παλαιστινιακών Εδαφών, με αποτέλεσμα να μολύνει σε μεγάλο βαθμό τον υδροφόρο ορίζοντα.
«Η περιβαλλοντική καταστροφή από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζεται» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ αρνήθηκε σε εκπροσώπους του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ και της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να επισκεφθουν τα Παλαιστινιακά Εδάφη για να ερευνήσουν τις σχετικές καταγγελίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026