Η νορβηγική Statoil εξαγοράζει τη μονάδα ενέργειας της Hydro έναντι 28 δισ. δολαρίων
Στην εξαγορά των δραστηριοτήτων ενεργείας της Norsk Hydro έναντι 28 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δ.Ευρώπη, προχώρησε η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Νορβηγίας, Statoil.
27
Στην εξαγορά των δραστηριοτήτων ενεργείας της Norsk Hydro έναντι 28 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη, προχώρησε η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Νορβηγίας, Statoil.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο νέος όμιλος θα ελέγχει περίπου το 70% της παραγωγής πετρελαίου και αερίου της Νορβηγίας, της τρίτης μεγαλύτερης χώρας εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο.
Οι μέτοχοι της Hydro, τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο, θα εισπράξουν 0,8622 μετοχές στη νέα εταιρεία, για κάθε μία μετοχή της Hydro που κατέχουν και θα συνεχίσουν να αποτελούν ιδιοκτήτες της Hydro. Οι μέτοχοι της Statoil θα διατηρήσουν το μερίδιό τους στη νέα εταιρεία, με μία μετοχή για κάθε μία που κατέχουν.
Οι μετοχές της Hydro σημείωσαν άνοδο έως 25% και οι μετοχές της Statoi ενισχύθηκαν κατά 7,5%.
Η Statoil και η Hydro ψάχνουν νέα αποθέματα πετρελαίου και αερίου για να εξισορροπήσουν τη μείωση της παραγωγής, καθώς οι πετρελαιοπηγές στη Βόρειο Θάλασσα εξαντλούνται. Οι εταιρείες έχουν δαπανήσει περίπου 6 δισ. δολάρια στην αγορά περιουσιακών στοιχείων στα βαθειά νερά της θάλασσας στον Κόλπο του Μεξικό τα τελευταία δύο χρόνια.
Η νέα εταιρεία θα έχει παραγωγή ημερήσια παραγωγή πετρελαίου και αερίου 1,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2007 και αποθέματα 6,3 εκατ. βαρέλια. Oι μέτοχοι της Statoil θα κατέχουν το 67,3% της νέας εταιρείας και οι μέτοχοι της Hydro το 32,7%. Η κυβέρνηση της Νορβηγίας θα κατέχει το 62,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)