27

Η Τράπεζα Πειραιώς, η τέταρτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, θα επιθυμούσε να συνεργαστεί με την Τράπεζα Κύπρου, αλλά αν τα σχέδια αυτά δεν ευοδωθούν, θα ρευστοποιήσει το ποσοστό 10% που κατέχει στο κυπριακό ίδρυμα, είπε την Πέμπτη σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

«Δεν θα περιμένουμε για πάντα, κρατώντας το ποσοστό στην Τράπεζα Κύπρου» είπε. «Αν δεν ευοδωθεί κάποια συνεργασία, θα ρευστοποιήσουμε τελικά το ποσοστό μας και θα πραγματοποιήσουμε τα κεφαλαιακά μας κέρδη» προσέθεσε.

Η Πειραιώς έχει αυξήσει σταδιακά το ποσοστό της στην Κύπρου στο 10%, εξαγοράζοντας μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου. Η πώληση του ποσοστού στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή θα μπορούσε να της αποφέρει κεφαλαιακά κέρδη 100 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Κύπρου έκλεισε την Πέμπτη με κέρδη 3,12%, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 5,3 δισ. ευρώ περίπου. Η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 25,6% το τελευταίο τρίμηνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ