43

Οι ελληνικές υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση για το θέμα των αεροσκαφών της British Airways και του εάν έχουν προσβληθεί από ραδιενέργεια, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε διαρκή συνεννόηση μεταξύ τους και με τις βρετανικές αρχές για να δώσουν τα στοιχεία που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, μόλις έγινε γνωστό το ζήτημα από δημοσιογραφικές πηγές, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατόπιν εντολής του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη έστειλε επιστολή προς τον αντίστοιχο φορέα της Μεγάλης Βρετανίας.

Η βρετανική υπηρεσία απάντησε, τα στοιχεία όμως που έδωσε ήταν λιγοστά και γι αυτό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλε και δεύτερη επιστολή ζητώντας συμπληρωματικά στοιχεία.

Ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο και επιστημονικό θέμα, ερευνώνται σε βάθος όλες οι πτυχές του και αρμόδιοι για να εκφέρουν απόψεις είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ