27

Αρνούνται να προμηθευτούν τις ειδικές κάρτες χρέωσης πολλά περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να μη μπορούν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους σε κάποια από τις θέσεις του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Αν και έχουν περάσει 10 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος, η σύγχυση με τη διάθεση των καρτών από τα περίπτερα συνεχίζεται. Πολλοί περιπτερούχοι εξακολουθούν να μην επιθυμούν να προμηθεύονται τις ειδικές κάρτες για να τις διαθέτουν στους οδηγούς, επειδή το ποσοστό του κέρδους τους -περίπου 4%- είναι ιδιαίτερα μικρό.

Ο Στέλιος Μπουλούτας, που διατηρεί περίπτερο κοντά στην Oμόνοια, είπε στα «Νέα»: «Δεν έβαλα από την πρώτη στιγμή κάρτες στο περίπτερο, όχι μόνο επειδή είναι ακριβές για να τις αγοράσω, αλλά και επειδή δεν έχω περιθώριο κέρδους».

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση των καρτών συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε στελέχη του δήμου και εκπροσώπους της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει το σύστημα των παρκόμετρων.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο αντιδήμαρχος Χρόνης Ακριτίδης, «για να ξεπεραστεί το πρόβλημα του εφοδιασμού όλων ανεξαιρέτως των περιπτέρων με τις ειδικές κάρτες, υπάρχει η σκέψη να αυξηθεί το ποσοστό κέρδους στο 5%».

Στο μεταξύ, οι 120 δημοτικοί αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο του συστήματος, έχουν κόψει μέχρι τώρα περίπου 3.000 κλήσεις σε παραβάτες.

Oι μόνιμοι κάτοικοι που είχαν προμηθευτεί από τον δήμο την ειδική κάρτα ετήσιας διάρκειας είναι 1.560, σε σύνολο 2.538 δικαιούχων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ